Ingredience:
25 g másla
100 g pórku na kolečka
175 g mrkve na kolečka
50 g červené čočky
350 ml zeleninového vývaru nebo vod
100 g květáku na růžičky
oloupaného jablíčka
Postup:
Na másle osmažíme pórek a mrkev, přidáme čočku, podlijeme vývarem nebo vodou, přikryjeme a na mírném plameni vaříme asi 10minut. Pak přidáme květák a jablko a dále vaříme asi 15 minut nebo dokud je čočka a zelenina měkká. Směs rozmixujeme do požadované konzistence. Dobrou chuť, milé děti.
Ingredience:
300 g kulatozrnné rýže
600 ml kojeneckého mléka
3 jablka
malá špetka skořice
malinko cukru
kousek másla
Postup:
V mléce uvaříme rýži hodně doměkka. Do máslem vymazaného pekáčku rozprostřeme polovinu množství rýže, na to vrstvu jemně nastrouhaných jablek, která poprášíme špetkou skořice. Jsou-li jablka spíš kyselejší, můžeme je posypat i troškou cukru. Poslední vrstvu bude tvořit opět rýže. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
Ingredience:
1 vrchovatá lžíce instantních pohankových vloček
1 malý brambor
asi 6 cm bílé části pórku
kousek másla
Postup:
Brambory a pórek nakrájíme nadrobno a dáme vařit do vody. Když zelenina změkne, polévku rozmixujeme a vmícháme kousek másla. Do ještě horké polévky nasypeme pohankové vločky a necháme asi 10 minut nabobtnat. Již nemixujeme.
Ingredience:
2 malé brambory
kousíček másla
1 lžíce sušeného kojeneckého mléka
kousek cukety
Postup:
Brambory dobře omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme vařit do vody, pak slijeme jen část vody a brambory i se zbylou vodou rozmačkáme. Přidáme lžíci sušeného mléka a malý kousek másla. Nakonec do kaše vmícháme nadrobno nastrouhaný kousek oloupané cukety.
Ingredience:
30 g vařeného nebo pečeného kuřecího masa
1 větší brambora
1 malá mrkev
1 malá petržel
2 malé růžičky brokolice
1 vrchovatá lžíce kojeneckého mléka
kousek másla
kojenecká voda
Postup:
Uvařené kuřecí maso umeleme na masovém strojku. V kastrolu si v malém množství vody uvaříme pokrájenou zeleninu s bramborem, vodu slijeme a zeleninu rozmačkáme vidličkou. Do vývaru ze zeleniny vmícháme sušené mléko a trochu této tekutiny nalijeme na zeleninu a promícháme. Nakonec vmícháme pomleté maso a kousek másla.
Ingredience:
červená čočka
ovesné vločky
pórek
žloutek
Postup:
Do menšího množství vody dáme vařit najemno nakrájený pórek a červenou čočku, jakmile čočka zežloutne, tak přidáme ovesné vločky (nejlépe jemné), krátce povaříme a potom zahustíme žloutkem rozmíchaným v trošce vody. Podle potřeby rozmixujeme nebo pomačkáme.
Ingredience:
1 větší růžička květáku
1 šálek drůbežího vývaru (200 ml)
1 zarovnaná lžíce krupice
1 vrchovatá lžíce kojeneckého mléka
kousek másla
kojenecká voda
Postup:
Pokrájený květák uvaříme v drůbežím vývaru, podle potřeby přidáme vodu. Polévku rozmixujeme a zavaříme do ní krupici, ještě asi 10 minut vaříme. Vsypeme sušené mléko, přidáme kousek másla a necháme ještě chvilku prohřát.
Doporučujeme:Praktické regály
České sedací soupravy
Zubní ordinace Praha 5
Projekční kancelář s kompletními službami